Susanne van Doorn

Ik ben Susanne van Doorn (1968), sinds 2010 professioneel werkzaam onder de naam Therapeut van Binnenuit en Mindfunda.com. In dit concept combineer ik diverse methodes om lichaam en geest met elkaar in balans te brengen. Daarnaast ben ik getrouwd en heb twee opgroeiende kinderen.

susanne van Doorn - Therapeut van Binnenuit & Mindfunda.com
Susanne van Doorn

In 1987 ging ik psychologie studeren aan de Universiteit van Tilburg.

universiteitsbul

Na een zakelijke carrière met o.a. onderzoeken voor farmaceut Pfizer, wilde ik meer kennis op het medische vlak.  Naast mijn Universitaire studie heb ik me daarom continu bijgeschoold, tot heden in:

  • visualisatietechnieken (da Silva methode)

silvaskopiejpg

  • Usui Reiki 1

reikicertificaat

  • Werken met dromen (Jungiaans Instituut)

kopiedroomtrainig

  • Hbo Medische Basisvaardigheden, diploma behaald

medischebasiskennis

  • Orthomoluculaire geneeskunde: diploma met lof

orthocertificaat

Naast persoonlijke consulten, mag ik regelmatig voordrachten en gastlezingen geven voor sociaal-culturele instellingen over de moderne psychologische aspecten van droomwerk. Door mijn contacten bij de Nederlandse Vereniging tot Studie van Dromen (VSD) en mijn lidmaatschap van de International Association for the Study of Dreams (IASD) heb ik een uitstekende kennis opgebouwd van de hedendaagse inzichten in droomwerk.

Naast Therapeut van Binnenuit ben ik sinds eind 2014 trots oprichter, eigenaar en moderator van het Engelstalige blog Mindfunda.com, dat dagelijks wordt aangevuld met o.a. boekbesprekingen en interviews met bekende personen uit de internationale community van droomwerkers en psychologen.

a Dreamers' Guide through the Land of the Deceised (Amazon.com)
a Dreamers’ Guide through the Land of the Deceised (Amazon.com)

In 2013 publiceerde ik zelf mijn eerste boek, genaamd “A Dreamers’ Guide through the Land of the Deceased“, dat gaat over verandering, heling, en rouwverwerking door dromen. Hierin heb ik mijn Infinity Model gepresenteerd, dat de 4 aspecten van heling beschrijft, en dieper ingaat op het spirituele aspect tot rouwverwerking.

A Theory of Dreams (Amazon.com)
A Theory of Dreams (Amazon.com)

In mijn tweede publicatie ” A Theory of Dreams by V. Kasatkin” heb ik een groot gedeelte van het standaardwerk van deze vroeg 20e-eeuwse Russische psychiater naar het Engels vertaald en geïnterpreteerd. Tijdens de 31e jaarlijkse IASD-conferentie in Berkeley, California (USA) mocht ik hierover discussieren in een panel-discussie met o.a. de bekende auteur Patricia Garfield (“Creative Dreaming” / “Creatief Dromen”).

Verder is er in het internationale magazine “Dreamtime” geschreven over mijn cyber-experiment tot mutual dreaming. Hierbij werd wereldwijd een groep proefpersonen aan elkaar gekoppeld, waarbij werd gekeken of (en hoe) deze personen elkaars dromen konden beïnvloeden.

Het onderzoek is als PDF te downloaden als je jezelf aanmeld op mijn Engelstalige “Monthly Mindfunda” nieuwsbrief, waarmee je meteen maandelijks op de hoogte gehouden wordt van het laatste nieuws op droomgebied!

IASD conference in Rolduc Kerkrade
IASD conference in Rolduc Kerkrade

In Juni 2016 ben ik mede-organisator van de 33e internationale IASD conferentie, die dan neer strijkt in Rolduc te Kerkrade. Het thema is “It All Starts with a Dream”.

 

Meer weten?
Informatie of een consult aanvragen?
Neem vrijblijvend contact op: